Garantie op trapliften

Elke nieuwe traplift komt met een minimumgarantie van één jaar. Sommige installateurs bieden standaard een langere garantie dus het loont de moeite om uw offerte voor een traplift niet alleen op prijs te vergelijken.

De meeste installateurs bieden een verlengde waarborg van 5 jaar aan. Hou er rekening mee dat de meerprijs die u hiervoor betaalt slechts 3 of 4 jaar garantie dekt, aangezien u standaard al 1 of 2 jaar garantie heeft. Vraag altijd na welke onderdelen er niet vervat zijn in de prijs van de verlengde waarborg.

Het vervangen van de wegwerpbatterijen van de afstandsbesturing is doorgaans voor eigen rekening. Sommige installateurs nemen ze op in hun garantievoorwaarden dus kijk dit zeker na. De batterijen vervangen is vergelijkbaar met de batterijen uit uw tv-afstandsbediening vervangen, maar u heeft meestal een kleine schroevendraaien nodig om het afdekplaatje te verwijderen. Ga na of u hiermee de garantievoorwaarden van uw traplift niet schendt.

Niet alle installateurs nemen een jaarlijkse onderhoudsbeurt in de garantie op. Vraag dit dus zeker na want de garantie kan vervallen als de traplift geen regelmatig onderhoud krijgt.

Vraag zeker na hoe lang de herlaadbare batterijen en de motor van de traplift gedekt zijn volgens de voorwaarden van de fabrikant. Dit zijn de duurste onderdelen van een traplift en de garantieperiode ervan verschilt van fabrikant tot fabrikant.

garantie traplift

De dienst-na-verkoop kan ook erg verschillen. Sommige installateurs beweren binnen de 24 uur te helpen in geval van een storing van de traplift. Ga zeker even na wat u precies mag verwachten. Komt er effectief een technieker bij u thuis om het euvel te verhelpen of gaat het alleen om een telefonische ondersteuning? Kunt u ook in het weekend en op feestdagen op de hersteldienst rekenen, enz.

Na de garantieperiode kunt u uw traplift nog altijd laten onderhouden en repareren als hij het begeeft. Het is aangeraden om een onderhoudscontract af te sluiten.