Traplift voor een trap met bochten

Als uw trap een of meer bochten heeft, is het soms mogelijk om meerdere rechte trapliften te plaatsen. Dit is echter alleen een optie wanneer de gebruiker in staat is om zelfstandig over te stappen van de ene traplift op de andere en als er voldoende plaats is om dit te doen.

Traplift voor een trap met bochten

Is dit niet het geval dan dient er een traplift met bochten geplaatst te worden. Deze zijn duurder dan rechte trapliften omdat ze op maat gemaakt moeten worden om de lijn van uw trap te volgen. De geleider van de traplift moet de bocht immers naadloos volgen. De op maat gemaakte geleider is uiteraard duurder dan een rechte geleider. Rechte geleiders hebben standaard lengtes, worden en masse geproduceerd en zijn steeds voorradig in stock. Om een traplift met bochten te laten plaatsten zal u dus langer moeten wachten dan voor een rechte traplift.

Een tweede factor die ervoor zorgt dat trapliften met bochten duurder zijn, is de installatietijd. De op maat gemaakte traplift zal meer werkuren vragen dan een standaard, rechte traplift.