Offertes voor een traplift

Wanneer u een installateur van trapliften contacteert zal deze bij u thuis langskomen om de situatie te bekijken en om een gedetailleerde offerte voor uw traplift te kunnen maken. Ze zullen onder meer nagaan of uw trap breed genoeg is voor de traplift die uw wilt en of er voldoende ruimte is voor een zittende traplift. Voor het plaatsbezoek en de opmaak van de offerte mag de firma u geen kosten aanrekenen.

Bij voorkeur zorgt u ervoor dat de toekomstige gebruiker of gebruikers aanwezig zijn wanneer de firma uw huis bezoekt. Zij kunnen immers het best op sommige vragen antwoorden en de vertegenwoordiger van de firma kan interessante voorstellen waar u misschien nog niet aan gedacht had.

offerte traplift

Na het plaatsbezoek ontvangt u doorgaans enkele dagen later een gedetailleerde offerte voor uw traplift. Zoals bij alle grote aankopen is het aan te raden om offertes op te vragen bij verschillende trapliftbedrijven. Zo kunt u de prijzen vergelijken en een weloverwogen beslissing nemen. Wees op uw hoede voor opdringerige verkopers of bedrijven die uitpakken met te voordelige aanbiedingen.

Een goede firma zal in informeren over de garantietermijn en de garantievoorwaarden van de traplift. Meestal krijgt u één jaar garantie maar sommige firma's geven een uitgebreidere garantie, al dan niet tegen een meerprijs. Vraag ook naar schriftelijke informatie over de dienst-na-verkoop. Het is belangrijk om te weten of u op een snelle interventie kunt rekenen bij storingen aan uw traplift, ook 's avonds of in het weekend.

Hou al deze zaken in het achterhoofd bij het opvragen van offertes voor een traplift zodat u met een gerust gemoed een weloverwogen keuze kunt maken.