Soorten trapliften

Er zijn verschillende soorten trapliften op de markt:

  • Traplift voor rechte trappen
  • Traplift voor een trap met bochten
  • Traplift voor meerdere verdiepingen
  • Traplift voor buiten
  • Staande traplift

Het type dat u nodig heeft hangt af van de vormgeving en ligging van uw trap.

Een traplift voor rechte trappen gaat in één rechte lijn naar boven, zonder tussenverdiepingen, bochten of hoeken. De prijs inclusief installatie bedraagt doorgaan tussen de € 3.000 en de € 5.000.

Een traplift voor gebogen trappen is complexer. Hij neemt de bochten en verandert van richting. Een traplift met bochten is dan ook duurder. Hiervoor rekent u best op een budget vanaf € 10.000. Hoe complexer de trap, des te duurder de traplift.

Trapliften voor meerdere verdiepingen bestaan eigenlijk uit een reeks rechte of gebogen trapliften, gescheiden door een tussenverdieping. De gebruiker dient dus over te stappen van de ene traplift op de volgende.

Er bestaan ook weersbestendige trapliften voor buitentrappen. Deze zijn speciaal gebouwd om zowel bij goed als regenweer te kunnen werken en beschikken meestal over een beschermde hoes om het zitgedeelte droog te houden wanneer het niet gebruikt wordt.

Sommige producenten bieden tot slot ook staande trapliften aan, specifiek ontworpen voor personen die moeilijkheden hebben om hun knieën te plooien en voor erg smalle trappen.