Trapliften voor personen met overgewicht

traplift dikke mensen

Obese personen hebben vaak ook mobiliteitsproblemen en ondervinden moeilijkheden bij het beklimmen en afdalen van een trap. Vele personen met overgewicht kampen bovendien vaak met kortademigheid, waardoor het beklimmen van een hoge trap een extra risico inhoudt. Het plaatsen van een traplift zorgt er dan voor dat ze weer toegang hebben tot alle verdiepingen van hun woning zonder dat ze daarbij hun spieren of hart hoeven te belasten.

traplift overgewicht

De meeste trapliften hebben een gewichtslimiet tot 130 kg. maar er zijn ook modellen op de markt met een limiet tot 160 kg. en zelfs tot 250 kg. Deze gespecialiseerde trapliften zijn bovendien volledig uitgerust om obese personen zo vlot mogelijk te laten op- en afstappen. Zo hebben ze stevigere armsteunen met meer ruimte ertussen, een voetsteun die het gewicht beter verdeelt, een groter zitgedeelte dat automatisch draait en een extra lange veiligheidsriem. In deze modellen met een zwaardere motor zit de gebruiker veelal niet zijwaarts, maar wel met het gezicht naar beneden gericht voor een betere gewichtsverdeling.

traplift zware mensen

Erg smalle trappen bieden vaak onvoldoende ruimte deze gespecialiseerde trapliften voor zware personen. Vraag daarom altijd dat uw verkoper ter plaatse de situatie komt opmeten om te bepalen of het plaatsen van een traplift mogelijk is.