Hoeveel kost een traplift gemiddeld?

Trapliften zijn niet goedkoop. De prijzen ervan zijn de laatste jaren echter wel min of meer constant gebleven. Voor een instapmodel voor een standaard, rechte trap mag u al op een prijs van € 3.500 rekenen. Hebt u een speciale trap, bv. een zeer lange en/of een gebogen trap, dan kan de prijs van een traplift oplopen tot zo'n € 7.500 of meer. De hier vermelde richtprijzen houden rekening met de installatiekosten van een traplift door een installateur.

prijzen traplift

Hoe wordt de prijs voor een traplift nu precies bepaald? Als algemene regel geldt dat elke hoek die uw trap maakt, de prijs van uw traplift verdubbelt. Een rechte traplift is immers veel sneller geïnstalleerd dan een met bochten erin. Bestaat uw trap uit twee rechte stukken met een tussenverdieping ertussen, dan is het meestal voordeliger om twee rechte trapliften te kopen in plaats van één lange traplift die ook langs de bochten loopt. Bij de goedkopere optie moet natuurlijk in rekening gebracht worden dat de gebruiker van de traplift mobiel genoeg moet zijn om zich zelfstandig van de ene traplift tot de volgende te begeven.

hoeveel kost een traplift

Naast de aanschaf- en installatiekost van een traplift, zijn er ook nog de elektriciteitskosten. Deze zijn echter zo gering dat ze geen bepalende factor kunnen zijn in de beslissing om een traplift te installeren of in het type traplift dat u kiest. Bij normaal gebruik verbruikt een traplift niet meer elektriciteit dan een DVD-speler.

Hoe er rekening mee dat het laten plaatsten van een traplift in veel gevallen in aanmerking komt voor een vergoeding. In plaats van te kopen kunt u er bovendien voor kiezen om een traplift te huren.