Staande traplift

Voor personen met een beperkte beweeglijkheid van de heupen, knieën of rug voor wie zitten moeilijk of pijnlijk is, zijn er staande trapliften. Ook wanneer de trap erg smal is en niet voldoende ruimte biedt voor een (zit)traplift, kan een staande traplift een uitkomst bieden. De gebruiker staat op een platform en houdt zich vast aan een steungreep tijdens de rit naar boven of naar beneden.

Wanneer er meerdere personen met verschillende noden gebruik willen maken van een traplift kan er traplift geplaatst worden die zowel zittend als staand gebruikt kan worden. Dit is bv. de ideale oplossing wanneer de ene persoon in staat is om comfortabel te zitten terwijl de andere moeilijkheden ondervindt bij het buigen van de knieën.

Met een afstandsbediening kan de traplift naar boven of beneden gebracht worden. Nadat iemand de traplift gebruikt heeft kan hij of iemand anders hem terug naar de beginpositie laten gaan zodat een tweede persoon hem kan gebruiken. In sommige gevallen zal ook een (mantel)verzorger in het bezit zijn van een afstandsbediening van de traplift.