Traplift voor buitentrappen

Als we denken aan een traplift halen we ons spontaan een binnentraplift voor de geest. Buiten kunnen ze nochtans even belangrijk zijn. Voor personen die moeilijkheden ondervinden om zich te verplaatsen in hun tuin of een andere buitenomgeving kan een traplift ook een uitkomst bieden.

Denk aan een trap naar of in de tuin, enkele treden tot aan de voordeur, trappen die dienst doen als nooduitgang, tuinen met meerdere verdiepingen, enz.

traplift voor buitentrappen

Voor sommige personen met een beperkte mobiliteit kan een traplift buiten de levenskwaliteit aanzienlijk verhogen. Het is niet enkel de zelfstandigheid binnenshuis maar ook rondom de woning die het verschil kan maken.

Een traplift voor buiten is in grote mate hetzelfde dan een exemplaar voor binnen. Het grootste verschil zit hem in de weersbestendigheid. Net zoals een traplift voor binnen hebben ze ook een comfortabel gestoffeerd zitgedeelte, rugsteun en armleuningen, die bevestigd zijn op een motor die zich voortbeweegt langs een vaste geleider. Deze geleider bevindt zich meestal aan de buitenzijde van de trap waar hij de andere gebruikers van de trap zo min mogelijk hindert.