Trapliften voor rolstoelgebruikers

Voor rolstoelgebruikers biedt een platformlift veelal de beste uitkomst. Er zijn twee types; de hellende platformlift en de verticale platformlift.

traplift rolstoelgebruiker

Een hellende platformlift is eigenlijk een traplift met een platform in plaats van een stoeltje. De rolstoelgebruiker rijdt op het platform dat zich vervolgens naar de volgende verdieping begeeft. Dit platform is uiteraard groter dan een stoeltje waardoor een platformlift veel meer plaats inneemt dan een traplift. Net zoals bij een traplift kan het platform dichtgeklapt worden wanneer de lift niet gebruikt wordt zodat regulier gebruik van de trap ook mogelijk blijft.

Voor een hellende platformlift dient uw trap minstens 90 centimeter breed te zijn, maar sommige modellen vereisen een nog bredere trap. Het grote voordeel is dat de rolstoelgebruiker er eenvoudig op- en af kan rijden, zonder te hoeven overstappen naar een stoeltje.

Een verticale rolstoellift hanteert eigenlijk hetzelfde principe als een gewone personenlift. Het platform beweegt verticaal in de hoogte. Doorgaans heeft deze lift ook een soort van liftkooi, maar dan zonder dat deze volledig afgesloten is. Er is ook geen liftkoker.

verticale rolstoellift

Een verticale platformlift is vooral nuttig wanneer de afstand naar de verdieping maar een paar treden telt. De afweging die u dient te maken is of het plaatsen van een rolstoelhelling niet goedkoper zou zijn.