Onderhoudscontract voor een traplift

Onderhoudscontracten van trapliften worden doorgaans voor een jaar afgesloten. Net als bij uw verlengde waarborg kunt u dergelijke contracten vaak voor andere periodes afsluiten (bv. 5 jaar) en betaalt u vooraf. Veel installateurs bieden onderhoudscontracten aan maar zowel de prijs als de inbegrepen diensten kunnen erg uiteenlopen.

Een basisonderhoudscontract voorziet vaak in niet meer dan wat door de fabrikant van de traplift voorgeschreven is. Sommige installateurs beperken zich tot een jaarlijks nazicht en rekenen elk onderdeel dat vervangen moet worden bijkomend aan.

Bij de meeste installateurs is een interventie binnen een bepaalde periode inbegrepen maar soms worden er bijkomende kosten aangerekend voor onderdelen, vervoer en/of werkuren.

De betere onderhoudscontracten van trapliften voorzien naast een jaarlijkse onderhoudsbeurt ook in vervangonderdelen. Ze garanderen ook een snelle tussenkomst in geval van defect.

onderhoudscontract traplift

Ga in ieder geval na welke bijkomende kosten aangerekend kunnen worden voor het onderhoud en herstelling van uw traplift.

Een vraag die u zich best stelt is of een verlengde waarborg en onderhoudscontract (na afloop van de standaard één of twee jaar) de moeite loont. De technologie van trapliften is de laatste jaren steeds betrouwbaarder geworden maar ook complexer, wat hogere kosten met zich kan meebrengen wanneer er toch een herstelling nodig is.